De Geschiedenis van Paperblanks

Posted in: Producten

Geschiedenis van Paperblanks

Paperblanks maakt deel uit van de Hartley & Marks Group, een bedrijf met een rijke geschiedenis en een passie voor creativiteit en duurzaamheid.
Het verhaal van Paperblanks begint in 1973, wanneer de Hartley & Marks Group wordt opgericht. Dit bedrijf start als uitgever van boeken die toegewijd zijn aan onderwerpen als design, duurzaam bouwen, alternatieve geneeskunde en ambachten. Al snel wordt duidelijk dat de passie van het bedrijf voor design en typografie verder reikt dan alleen het publiceren van boeken.

In 1991 nam Hartley & Marks de stap om een nieuwe richting in te slaan. Met hun lange geschiedenis en uitgebreide kennis over boekbinding van lees- en studieboeken, introduceerden ze het bedrijf Paperblanks, een merk voor exclusieve notitieboeken. Ruim 20 jaar ontwerpt Paperblanks al prachtige notitieboeken. Het bedrijf wordt succesvol geleid door professionals, die geloven in het geschreven woord. Ze vinden dat het geschreven woord een ‘art’ is die je moet blijven oefenen. Met geoefend oog voor design en letterkunde, ontwerpen ze kaften, die het ‘feel good’ gevoel aanspreken wat een stimulans is om het notitieboek te gebruiken. Noem het de kunst van het verleiden. Of het notitieboek nu wordt gebruikt om gedachten, ideeën, verhalen, gedichten of tekeningen in te maken, Paperblanks ziet hun notitieboek als ‘het perfecte huwelijk’ die fantasie en kunst tot hoge inspiratie aanzet en tot een unieke schrijfervaring leidt.

Voor de prachtige design kaften wordt Paperblanks geïnspireerd door de werken van visionairs, rebellen en kunstenaars die door de eeuwen heen hebben geleefd. Ieder Paperblanks ontwerp verpersoonlijkt een waar gebeurd verhaal. We hebben op de site bij vrijwel alle designs geprobeerd het verhaal erbij te schrijven. Het is zeker de moeite waard om het te lezen.

Voordat een nieuw ontwerp op de markt komt, zijn er vaak vele jaren verstreken door het wachten op de licentie. Het resultaat is echter verbluffend, want ieder notitieboek maakt een verbinding tussen de wereldwijde kunst en cultuur naar de dagelijkse gebruiker. Het is een combinatie van ouderwets vakmanschap en het gebruik van het beste materiaal. Dat is wat iedereen kan zien en voelen en wat deze notitieboeken zo geliefd maakt.

Niet onbelangrijk is het feit dat Paperblanks milieubewust te werk gaat. Ze maken gebruik van zuurvrij, duurzaam bosbeheer papier en 100% gerecycled bindmiddel voor de ruggen. Ze vinden koolstofneutraliteit en sociale en ecologische verantwoordelijkheid dusdanig belangrijk, dat ze organisaties ondersteunen die hetzelfde doen.

Hartley & Marks blijft wereldwijd uitbreiden, met kantoren in Canada, Verenigde Staten, Japan, China en Ierland.

De 5 belangrijkste redenen om Paperblanks te gebruiken:

  • Duurzaam
    De notitieboeken blijven ook na intensief gebruik goed door perfect vakmanschap, hoge kwaliteit van de materialen en jarenlange kennis over de productie.
  • Schrijven
    Schrijven werkt therapeutisch en stimuleert de creativiteit. Het haalt je weg uit de dagelijkste beslommeringen.
  • Papier
    Papier is een van de belangrijkste onderdelen van een notitieboek. Het vraagt veel onderzoek en ervaring om dit te kunnen produceren. De Paperblanks notitieboeken zijn geschikt voor zowel pen- als vulpenschrijvers.
  • Notitieboek
    Een notitieboek is een loyale vriend. Een vriend die altijd geduldig naar je zal blijven luisteren en je grillen en grollen zonder tegenspraak accepteert.
  • Letterkunde
    Schrijven is de oudste vorm en een kunst die niet mag worden verleerd, lees het stuk over de geschiedenis van geschreven taal en taalschriften.


We verkopen de complete collectie Paperblanks notitieboeken, adresboeken, gastenboeken, pennenboxen en agenda's.

28 april 2023
Opmerkingen
Leave your comment